blog

Hoe doorbreekt Gerrit de grenzen van het traditionele IT-imago?

Written by IT Captains | 7-aug-2024 13:25:19

In de wereld van nullen en enen duikt soms een persoonlijkheid op die de grenzen van het stereotiepe 'nerdy' imago doorbreekt. Maak kennis met Gerrit, een software engineer bij IT Captains, van wie zijn verhaal even fascinerend is als de code die hij schrijft. Met zijn combinatie van technische bekwaamheid, een passie voor innovatie en een sportieve instelling, is Gerrit de IT'er die je in je team wilt hebben.

 

Van kinderkamer tot serverruimte

Gerrit's reis in de IT-wereld begon waar veel ITer starten: in zijn kinderkamer. Terwijl leeftijdsgenoten buiten speelden, zat de jonge Gerrit gefascineerd achter een computerscherm, nieuwsgierig naar de geheimen van programmeren. "Ik kan me nog herinneren dat ik op zoek ging naar tutorials en experimenten deed met verschillende programmeertalen," zegt hij. 

De passie voor technologie zou hem uiteindelijk naar een carrière in software engineering leiden, waar hij zijn creativiteit en technische vaardigheden kan combineren. Maar Gerrit is allesbehalve een stereotiepe IT'er. Naast het schrijven van code, heeft hij een verrassende hobby: armworstelen.

"Tussen het debuggen door kun je me in het weekend weleens aan een armworstel-tafel vinden," vertelt Gerrit met een glimlach. "Ik train af en toe met vrienden en we doen jaarlijks mee aan een wedstrijd. Het is een kleine maar hechte wereld - er komen zelfs deelnemers uit heel Europa naar Nederland voor deze evenementen."

Met gepaste trots voegt hij toe: "Ik heb zelfs een keer een rookie-wedstrijd gewonnen. Het is een geweldige manier om te trainen en de spanning van competitie te ervaren, heel anders dan mijn dagelijkse werk achter de computer."

 

Ethisch hacken en datingplatforms

Gerrit's carrière kende al vroeg hoogtepunten. Tijdens zijn opleiding ontdekte hij een groot datalek bij een bekend christelijk datingplatform in Nederland. In plaats van deze informatie te misbruiken, koos Gerrit voor de ethische weg. "Het voelde als het juiste om te doen," zegt hij bescheiden. Hij informeerde het bedrijf en hielp bij het dichten van het lek.

Onder andere geïnspireerd door deze ervaring besloot hij zijn eigen datingplatform te ontwikkelen: Soekt. "Het heeft me heel wat slapeloze nachten bezorgd," geeft hij toe, "maar de voldoening van het creëren van iets eigens is onbetaalbaar." Gerrit geniet van het ondernemerschap en het maken van nieuwe dingen. "Het platform is nog niet af; ik wil alles goed doen," zegt hij. "Soms denk ik wat te groot. Ik wil dat het klaar is voor niet alleen 10, maar ook 10.000 gebruikers. Het is veel werk, maar het geeft zeker voldoening. Het mooiste is dat ik daarmee ook anderen kan helpen om hun leven een positieve wending te geven."

Koffie, code en communicatie

Een typische werkdag voor Gerrit begint met een stevige kop koffie en een blik op het scrum board. Hij geeft de voorkeur aan werken op kantoor, waar de airco zoemt en de sfeer hem scherp houdt. "De interactie met collega's en de mogelijkheid om direct feedback te krijgen, zijn voor mij cruciaal," legt hij uit. Zijn werkdag bestaat voornamelijk uit programmeren, regelmatig overleg met collega's en het oplossen van technische uitdagingen.

Wat Gerrit echt onderscheidt, is zijn nadruk op communicatie. "In de IT-wereld zijn er veel briljante mensen die moeite hebben met sociale interacties," merkt hij op. "Maar ik geloof dat goede communicatie net zo belangrijk is als goede code." Deze filosofie heeft hem geholpen in zijn rol als teamleider voor het PMS-project bij IT Captains, waar hij zijn team aanmoedigt om open en eerlijk te communiceren.

 

Toekomstvisies en tech-dromen

Als Gerrit één dag zou kunnen ruilen met iemand in de tech-wereld, zou hij kiezen voor een software engineer bij Microsoft. "Ik ben benieuwd naar hun werkprocessen en hoe ze omgaan met projecten op zo'n grote schaal," zegt hij. Ik hoef er niet perse te werken, maar het is fantastisch om ervaringen op te doen bij een groot bedrijf als dat. Ik heb het liever op een klein bedrijf, of een eigen bedrijfje waar ik dat dan later kan implementeren.

Gerrit's visie op de toekomst van IT is even boeiend. Gerrit ziet een wereld waarin augmented reality, virtual reality en holografische technologieën ons dagelijks leven vormgeven. "Stel je voor dat je je smartphone kunt vervangen door een holografische projectie," overdenkt hij. "Dat is de toekomst waar ik aan wil bouwen."

Meer dan alleen een software engineer

Gerrit's verhaal laat zien dat IT-professionals veel meer zijn dan de gebruikelijke stereotypen. Hij combineert technische expertise met een passie voor innovatie en een verrassende hobby in armworstelen. Zijn ethische benadering en communicatieve vaardigheden maken hem tot een veelzijdige en waardevolle kracht in de IT-wereld. Gerrit bewijst dat je zowel een briljante coder als een inspirerende teamspeler kunt zijn, en daarmee een voorbeeld voor de toekomst van de technologie-industrie.

Wil jij Gerrit in je team hebben en profiteren van zijn technische expertise, ondernemende geest en uitstekende communicatieve vaardigheden? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe Gerrit jouw team naar een hoger niveau kan tillen!