3 min read

Wat heeft Krokettenpoker te maken met IT?

Wat heeft Krokettenpoker te maken met IT?

Een dag in het leven van Tess 

In de dynamische wereld van IT is het leven van een professional allesbehalve saai. Laten we eens een kijkje nemen in de dagelijkse routine van een veelzijdige .NET developer die haar passie voor technologie combineert met een verfrissende kijk op teamwork en innovatie.

De dag begint: Vroege vogel met koffie

Onze IT-held start haar dag graag vroeg, zowel thuis als op kantoor. Met een dampende kop koffie in de hand - bij voorkeur een latte macchiato met een vleugje suiker of karamel - neemt ze rustig haar agenda door. Deze rustige start zorgt voor focus en bereidt haar voor op de uitdagingen die de dag zal brengen.

Technologie als drijvende kracht

Haar favoriete technologie van het moment? GitHub Copilot. "Het is echt geweldig hoe het je werk efficiënter maakt," deelt ze enthousiast. "Je kunt door deze code generator drie keer zo snel werken!" Deze tool past perfect bij haar werkstijl: technologiegedreven, innovatief en altijd op zoek naar manieren om processen te optimaliseren.

Van stand-up tot probleemoplossing

Na de dagelijkse stand-up meeting duikt Tess in de wereld van code en creativiteit. Maar niet voordat ze heeft gecontroleerd of haar teamgenoten ergens hulp bij nodig hebben. "Ik geniet ervan als ik de brug kan slaan tussen management en het development team," vertelt ze. "Het verbinden van verschillende afdelingen is iets waar ik echt plezier in heb, en ik wil dat grondig doen zonder shortcuts te nemen. "Ze legt uit: "Het is vaak uitdagend voor het management om accuraat in te schatten of bepaalde doelen haalbaar zijn, terwijl ontwikkelaars soms meer tijd nodig hebben dan verwacht. Door deze kloof te overbruggen, creëer je een sterke basis voor effectieve samenwerking en een goed functionerend bedrijf. Dat geeft me enorm veel voldoening."

 

"Een goede samenwerking, daar geniet ik van."

Saab-110

 

Lunch: Tijd voor tonijn en teambuilding

Rond het middaguur neemt Tess pauze voor de lunch. Haar go-to maaltijd? Een verse tonijnsalade op knapperig stokbrood. Deze break gebruikt ze niet alleen om te eten, maar ook om informeel bij te kletsen met collega's. "Ik vind het fijn om even bij te praten tijdens de lunch," zegt Tess. "Het helpt om de teamsfeer goed te houden en je leert elkaar beter kennen. Want zoals ze zegt: "Een goede samenwerking, daar geniet ik van."

Muziek en concentratie

In de middag duikt ze weer de code in, vaak met een soundtrack die past bij haar stemming. Van postpunk tot muziek uit de jaren '20, haar muzikale smaak is net zo veelzijdig als haar technische vaardigheden. 

Passieprojecten

Na werktijd is er ruimte voor persoonlijke projecten. Neem bijvoorbeeld 'Wormhole', een innovatief systeem dat een brug maakt tussen Unreal Tournament en Discord. "Het is eigenlijk een hybride SaaS-oplossing," legt ze uit. Met Wormhole kunnen gebruikers niet alleen hun gameplay streamen naar Discord, maar ook in realtime communiceren met hun community, dankzij de tweerichtingscommunicatie tussen Unreal Tournament en Discord. De gebruiksvriendelijke WebApp en de mod regelen het technische werk, zodat iedereen zonder technische kennis gemakkelijk verbinding kan maken tussen Unreal Tournament en Discord.

De kroketten connectie

Tess glimlacht terwijl ze vertelt over de 'kroketten planning poker', een unieke twist op de traditionele Scrum poker. "Het idee ontstond uit mijn liefde voor kroketten en een grap die ik eens maakte," legt ze uit. Bij Scrum poker schat je met punten in hoeveel tijd een taak kost. In onze versie voegen we daar een smakelijk element aan toe.

De methode werkt als volgt: teamleden schatten taken in met punten, die vervolgens onder hen verdeeld worden. Als de daadwerkelijke tijd afwijkt van de schatting, leidt dit vaak tot vrolijke momenten waarbij er ook wel eens een kroketje gegeten wordt. "Het zorgt voor een leuke spanning en motiveert iedereen om nauwkeuriger te schatten," glimlacht Tess. En in mijn buurt is er altijd wel een excuus voor een kroket!

Wat begon als een luchtige variatie binnen mijn huidige afdeling, is inmiddels uitgegroeid tot een universeel grapje tussen de afdelingen. "Het is een echte hype geworden," vertelt Tess trots. Hoewel alleen mijn huidige afdeling de kroketten planning poker doet, worden kroketgrapjes nu ook door andere afdelingen gemaakt. Kroketten worden zelfs als rekenmethode gebruikt, en soms trakteren we op een kroketje als iemand er ver naast zit met een schatting of gewoon omdat we zin hebben in een smakelijke pauze.

Algoritmes & Afterwork

Om bij te blijven in de snel veranderende IT-wereld, put ze uit verschillende bronnen. Van vrienden waarmee ik programeer avondjes heb tot online platforms, ze is altijd op zoek naar de nieuwste trends en technologieën. "Het komt eigenlijk van overal en nergens," zegt ze lachend. 

Ctrl+Alt+Dagsluiting

Aan het einde van de dag kijkt ze tevreden terug. Of het nu gaat om het oplossen van complexe problemen, het versterken van teamverbanden, of het experimenteren met nieuwe technologieën, elke dag brengt nieuwe uitdagingen en kansen. In een wereld waar technologie en menselijke interactie hand in hand gaan, laat deze IT professional zien dat succes niet alleen draait om code, maar ook om creativiteit, samenwerking en ja, soms zelfs om kroketten.

Heeft jouw team behoefte aan een expert zoals Tess? Aarzel niet om contact op te nemen!

Waarom Jaspers AI-project meer waarde had dan jaren in de klas

2 min read

Waarom Jaspers AI-project meer waarde had dan jaren in de klas

Maak kennis met Jasper Guichelaar, een software ontwikkelaar bij IT Captains. Zijn dagen zijn gevuld met het schrijven van software en het bouwen van...

Lees meer
Hoe is het om te werken bij Defensie?

2 min read

Hoe is het om te werken bij Defensie?

Gaan voor het beste. The perfect match, dat is de uitdaging. Een match tussen onze IT-professionals en opdrachtgevers die op zoek zijn naar...

Lees meer
Maak kennis met Vincent

Maak kennis met Vincent

“Het gaat om volledig begrijpen wat mijn opdrachtgever zoekt en hier een gemotiveerde (de perfecte) kandidaat tegenover zetten. “

Lees meer