2 min read

Waarom Tess zich continu wil blijven ontwikkelen

Waarom Tess zich continu wil blijven ontwikkelen

Stilstand is achteruitgang

Tess is één van onze .NET developers die steeds op zoek is naar nieuwe manieren om haarzelf, op het gebied van kennis als op persoonlijk vlak, te blijven ontwikkelen. Wil jij weten hoe ze dat doet?
Lees dan haar verhaal hieronder.

IT is me

Hi, ik ben Tess, 28 jaar. Op 15 jarige leeftijd ben ik begonnen met programmeren, en dit beviel mij eigenlijk zo goed, dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt. Op dit moment ben ik werkzaam als Software Developer binnen de bancaire sector. Hier ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van web-applicaties, zowel front- als backend.

Bij deze opdrachtgever ben ik onder andere betrokken geweest bij het opzetten van een web applicatie vanaf scratch, die de opdrachtgever voorziet in de behoeften die voortvloeien vanuit de snelle groei van hun bedrijf.

Certify IT

De certificering die ik onlangs heb gehaald is “BDD with SpecFlow Masterclass”. Deze certificering gaat over BDD (Behavior Driven Development), wat een ontwikkelmethode is, waarbij je redeneert vanuit de business, en ook vanuit dit oogpunt de tests voor de op te leveren software-oplossingen schrijft. Deze tests worden in dit geval met behulp van SpecFlow geschreven, en dienen naast de garantie van goede code kwaliteit, ook als een vertaling van abstracte business requirements, naar menselijke taal.

Het mooie hieraan is dat de geschreven test scenario’s leesbaar zijn voor iedereen. Of het nu om een software developer, een quality engineer, een product owner, of een stakeholder gaat – zij zullen allemaal in staat zijn om de geschreven test scenario’s te begrijpen. Dit is mogelijk doordat de tests geschreven zijn in het Gherkin formaat (given-when-then). Dit is bovendien voor quality engineers een gangbare manier om testscenario’s te schrijven.

Bring IT

Doormiddel van het eigen maken van SpecFlow, is het nu mogelijk om geavanceerde test scenario’s te schrijven, gedreven door menselijk taal en business requirements, in plaats van door programmacode. Dit maakt het mogelijk om testscenario’s te schrijven die zelfs mensen zonder technische achtergrond kunnen begrijpen. In feite wordt het hierdoor zelfs mogelijk voor mensen zonder technische achtergrond, om nieuwe testscenario’s aan te leveren.

De beschreven scenario’s worden vervolgens (onderwater) vertaald naar functionele testcode doormiddel van SpecFlow. Enerzijds stel je mensen daarmee in staat om eigen testscenario’s aan te leveren, en aan de andere kant kun je het zien als een plek waar het gewenste gedrag van de opgeleverde functionaliteit beschreven staat.

 

“Continu jezelf uitdagen en ontwikkelen is erg motiverend omdat je steeds weer een stapje verder komt.”

tess_rond

 

Make IT matter?

Het blijven leren en het eigen maken van nieuwe vaardigheden zie ik als een zeer belangrijk iets. De techniek staat namelijk nooit stil, en dit betekent dan ook dat software developers nooit uitgeleerd zijn. Niet alleen is dit voor de flexibiliteit bij potentiële opdrachtgevers interessant, maar is dit bovendien ook nog eens erg interessant voor het aanbrengen van verbeteringen in reeds opgeleverde software oplossingen. Op die manier kun je doorlopend oplossingen opleveren die zowel optimaal werken, alsook toekomstbestendig zijn.

Opdrachtgevers kunnen hier veel belang bij hebben, omdat het opleveren van moderne code ook betekent dat zij een oplossing aangeleverd krijgen waarmee zij de voorzienbare toekomst vooruit kunnen, met (in de toekomst) laagdrempeliger onderhoud. Of in andere woorden: als je iets doet, doe het dan goed!

Los van dat alles, is het op persoonlijk vlak ook erg motiverend om steeds weer een stapje verder te komen – elk stapje opent namelijk steeds weer nieuwe deuren. Vanuit daar dienen zich weer nieuwe (leer)mogelijkheden aan, waardoor je jezelf doorlopend kan blijven uitdagen en ontwikkelen tijdens je carriëre. Bij mijn perfecte carriëre herhaalt dit proces zich eindeloos, en dit was voor mij dan ook één van de doorslaggevende factoren om te gaan werken bij IT Captains. Het motto luidt immers “Stilstand is achteruitgang”, en hier ben ik het dan ook helemaal mee eens.

Play IT your guilty pleasure song

Af en toe moet Barbie Girl – Aqua toch echt even gedraaid worden 😅

 

Vind jij stilstand ook achteruitgang en wil je meer weten over de mogelijkheden om een IT Captain te worden en te blijven groeien? Bekijk dan onze vacatures.

Hoe is het om te werken bij Defensie?

2 min read

Hoe is het om te werken bij Defensie?

Gaan voor het beste. The perfect match, dat is de uitdaging. Een match tussen onze IT-professionals en opdrachtgevers die op zoek zijn naar...

Lees meer
Waarom Jasper geen seconde spijt heeft van detachering

Waarom Jasper geen seconde spijt heeft van detachering

Achteraf is detachering zelfs een grote plus… Jasper is één van onze .NET developers die een duidelijk beeld heeft van zijn toekomst. Detachering...

Lees meer
Op speeddate met Déan?

Op speeddate met Déan?

Om de ideale match tussen IT-professionals en de opdrachtgevers te vinden, vinden wij het belangrijk dat er een goede klik is. Daarom bieden wij nu...

Lees meer